Tijdens de IAAR vergadering hadden we een zoom-contact met Margreth, vormingswerker in Tanzania.

Margreth vertelde over haar werk in Covid-tijden. Voor ons in België is het al niet gemakkelijk om in Covid omstandigheden te werken met de luxe van 24/7 internetverbinding en elektriciteit – iets waar PRH-vormingswerkers en PRH-deelnemers in Tanzania alleen maar van kunnen dromen. De omstandigheden daar zijn al complex in normale tijden en tijdens deze pandemie  enkel moeilijker.

Zo getuigt Margreth dat er bv. voor een Wie-ben-ik 3x de normale doorlooptijd gerekend moet worden, wil ze alle deelnemers de kans geven om alle vormingsdagen te volgen.

Ondanks deze omstandigheden stelt haar enthousiasme en gedrevenheid haar in staat om door te gaan en de uitdagingen die Covid meebrengt het hoofd te blijven bieden zodat alle deelnemers de kans krijgen op PRH-vorming.

Ik voel me aangestoken door haar enthousiasme en voel me extra opgeroepen om te blijven broeden op acties om geld in het laatje te brengen voor de IAAR.

Vandaag, meer dan ooit voel ik het als belangrijk aan om PRH mogelijk te maken in de wereld en mensen de kans te geven om zichzelf te worden en vanuit hun wezen bij te dragen aan een menselijkere wereld.

Ik voel me dankbaar voor dit dichtbij contact van vandaag met het verre PRH-Tanzania. Met enkele muisklikken en een aantal onderbroken internet-verbindingsstoringen, was de verbondenheid heel voelbaar en deugddoend.

Cathy, PRH-medewerker en lid werkgroep IAAR

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search