Lutgart, Bart en Lutgard lieten hun creativiteit de vrije loop en zamelden geld in voor de IAAR, ieder op haar/zijn eigen mooie manier.

 

Lutgart: Ik geef workshops aan verenigingen en aan groepen vrijwilligers van verschillende verenigingen. De workshops gaan over vrijwilligerswerk, met thema’s zoals verbondenheid, een andere kijk op mensen of luisteren. De coronapandemie legde alles stil, maar in de laatste golf kwamen er vragen naar online-workshops om de nieuwe start voor te bereiden. De opbrengst van deze workshops en van de eerste live workshops nu het weer kan, was voor de IAAR.

 

Bart: Een goede vriend van me heeft een deel van zijn leven doorgebracht in Congo. Toen zijn kleindochter in het huwelijk stapte, wilde ze zich samen met haar partner niet enkel met elkaar verbinden, maar deze mooie gebeurtenis ook verbinden met een goed doel, een teken van hoop. Het huwelijk moest ook zo persoonlijk mogelijk zijn, van de ceremonie over de locatie tot het kleinste detail in de decoratie. Beide vereisten combineerden ze door me te vragen om handgedraaide kommen ter beschikking te stellen, die na het huwelijk verkocht werden om een project vol hoop te kunnen steunen in Congo, via de IAAR.

 

Lutgard: Ik wil al jaren op mijn werk het ‘leef-aanstekelijk’-spel spelen. Dat is een kwaliteitenspel gemaakt door PRH Vlaanderen. Toen ik in april 65 werd, deed ik het cadeau aan mijn collega’s. Want zo ervaar ik dat spel: als een geschenk voor de deelnemers. Omdat ik alles heb wat ik nodig heb, vroeg ik als verjaardagsgeschenk om een bijdrage te doen voor IAAR.

Het werd een ontzettend fijne avond. Ik heb het spel al meerdere keren gespeeld maar er werd nog nooit zoveel gelachen en het duurde nog nooit zo lang. Alle deelnemers waren héél verrast door de reacties die ze kregen van collega’s die ze beter of minder goed kenden. Het spel maakte heel veel positiviteit en humor los bij iedereen.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search