Met de steun van IAAR en na twee jaar isolatie wegens Corona, hadden de PRH-vormingswerkers van Tanzania een intense vormingstijd van drie weken in de afgelegen abdij van Karatu. Met voldoende afstand en de nodige sanitaire maatregelen was dit een haalbaar risico. Gebrek aan kwalitatieve communicatiemiddelen en internet, maken dat zij meer dan wie ook afgesneden waren tijdens het voorbije 1,5 jaar.

Wegens gebrek aan vaccinatie en gezien de levensomstandigheden van de Tanzanianen waren zij wegens Corona ook bijna volledig afgesloten van hulp aan hun cliënten. Nochtans blijkt dat de problemen die er voordien waren nog verder zijn uitvergroot: veel huishoudelijke problemen en gebrek aan middelen om te overleven, opvoedingsproblemen, interculturele spanningen, geen uitkomst voor jongeren,….
Met de steun van IAAR en met inachtneming van de sanitaire maatregelen voorzien zij enkele projecten tot eind 2022.

De werkgroep IAAR van Vlaanderen kreeg verslag van deze problemen en heeft deze projecten gekozen om Tanzania te steunen. Zonder financiële hulp zijn zij quasi machteloos.
Daarom komen wij in actie voor:

Masai vrouwen in Karatu
Zij genoten weinig scholing en missen vaardigheden om voor zichzelf op te komen binnen hun eigen cultuur.
We zamelen geld in voor twee groepen van 10 vrouwen om drie cursussen te volgen. Cursusthema’s: ‘Minder stress in je leven, het kan’, ‘Mijn weerstand vergroten’ en ‘Wie ben ik?’. Ook krijgen zij drie persoonlijke gesprekken.

Gezinnen in Dar es Salaam en Tabora
Zij hebben behoefte aan inzicht in zichzelf en hun relaties. Zij missen conflictbeheersing en opvoedingsvaardigheden.
Hier krijgen twee groepen van vijf echtparen drie cursussen en drie persoonlijke gesprekken aangeboden. Cursusthema’s: ‘Ik in relatie tot mijn partner’, ‘Mijn kinderen opvoeden met respect’, ‘Wie ben ik?’

Jongvolwassenen in Arusha

Zij zijn te weinig geschoold en zoeken hun weg in het leven. Bewustwording van hun capaciteiten zet hen op weg naar eigen keuzes.
Voor hen werd een programma opgesteld met de cursusthema’s: ’Authentieke ontmoetingen’, ‘Als ik nee zeg, voel ik me ongemakkelijk’, ‘Wie ben ik?’ en ook elk drie persoonlijke gesprekken. Ook hier willen we twee keer 10 jongeren ondersteunen met dit programma-aanbod.

 

Elk project kost €1760,-. Om alle projecten te kunnen bekostigen streven we naar een totaalbedrag van: 3x €1760,- = € 5.280,-

De leden van de werkgroep zetten persoonlijke acties op, die passen bij hun mogelijkheden en situatie.
Doet u ook mee? U kunt zelf ook een actie starten of gewoon geld doneren op het rekeningnummer van
Internationale Associatie André Rochais (IAAR)
Listdreef 22/3
2900 Schoten
Belgium

Bank: KBC
BIC: KREDBEBB
IBAN : BE 75 7330 3473 7851

met vermelding van ‘In actie voor Tanzania’.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search