Pottery for Life

logo_de_warmste_week

Keramiek potten en schaaltjes ten voordele van IAAR

Hoe het begon

Bart Buyle

Een klein jaar geleden kreeg ik de kans te leren potten draaien. Ik was zeer nieuwsgierig hoe dat in zijn werk ging. Ik wou het wel eens proberen. Na vier initiatieavonden lukte het nog steeds niet. En toch bleef het me fascineren. Ik kocht klei en kon gebruik maken van een draaitafel wanneer ik maar wou.

Een half jaar leerde ik al spelend en al doende, met veel mislukken tot het uiteindelijk toch al een beetje vorm begon te krijgen. In augustus volgde ik een vijfdaagse cursus. Ik ontwikkelde de basisvaardigheden en verlegde grenzen. Wat een plezier om meer en meer meester te worden over de krachten die op de klei inwerken en de klei toch naar mijn hand te zetten!

Het plezier van met mijn handen te werken met alle aandacht gericht op het hoopje klei waaruit dan een kommetje of schaaltje tevoorschijn komt. Het is ontspannend. Mijn hoofd valt stil en er komt meer ruimte en aandacht voor van alles wat er in en rondom mij beweegt.

Zo ook kwam het gewoon in mij op om potten te draaien voor Music For Life, en ik heb die intuïtie gevolgd en vorm gegeven. Zeer enthousiast ging ik bijna ieder vrij moment de draaitafel opzoeken. Heel gretig verkende en ontdekte ik een beetje van de blijkbaar oneindige wereld van de keramiek. Ik experimenteerde met verschillende kleisoorten, baktemperaturen en glazuren.

De keramiek die ik aanbied is het resultaat van die enthousiaste eerste kennismaking met de ambacht van het potten draaien.

Het is dan ook met een passende, bescheiden fierheid dat ik je wil verleiden om zo’n handgedraaide pot te kopen!

Bart

Je bent van harte welkom op onderstaande verkoopmomenten:

Wetteren
vormeling-47

24 november van 14u tot 18u
Kunstencentrum (Marktdreef 7, Wetteren)

met koffie, thee en wat lekkers.
Iedereen welkom!

Buggenhout
vormeling-49

7 december van 16u tot 22u
Dagcentrum Eindelijk, Klaverveld 1 in Buggenhout

Verkoopstand op de winterhappening van het dagcentrum.
Iedereen welkom!

Antwerpen
vormeling-43

9 december van 14u tot 17u
PRH-secretariaat, Otto Veniusstraat 15, 2000 Antwerpen

met koffie, thee en wat lekkers.
Iedereen welkom!

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search